Клубове от 6 държави на детски футболен турнир в Раковски
Клубове от 6 държави на детски футболен турнир в Раковски / netinfo

Международен футболен турнир за деца в Раковски, който ще се проведе за седми път тази година,  ще носи името на своя създател - покойният кмет на града Франц Коков.

Състезанието, организирано от общината и местния футболен клуб, се открива днес на стадион "Георги Сава Раковски" и ще продължи до 3 май. В него  ще участват 13-годишни футболни надежди от спортни клубове в 6 страни - Испания, Португалия, Румъния, Сърбия и Ливан. България ще бъде представена от 3 отбора -  домакините от ФК "Раковски", ПФК "ЦСКА" и ПФК "Левски". За пръв път обаче на турнира няма да има представители на пловдивската школа. Организаторите са подготвили - освен отборни награди - и индивидуални: за най-атрактивен нападател, за най-добър вратар и най-самоотвержен защитник.

На откриването днес са поканени футболните легенди Боби Михайлов, Йордан Лечков и Красимир Балъков. Ще присъстват и свещеници от Католическите енории  " Св.Михаил Архангел", "Пресвето Сърце Исусово" и манастирът "Св. Максимилиян Колбе", които са съорганизатори на турнира и осигуряват базата за настаняване и престой на децата.

Кметът Иван Антонов, който е инициатор на идеята турнирът да носи името на предшественика му Франц Коков, ще даде старт на надпреварата на  30 април в 13 часа.