Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив
Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив / снимка : dariknews.bg
Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив
26803
Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив
Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив
  • Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив
  • Караиванов отказал да оформи нова група в Обс Пловдив

Общинският съветник Тони Симидчиева, председателят на пловдивското СДС Петър Попов и бизнесменът Димитър Язов ми предложиха преди няколко дни да оформя нова политическа група между ДСБ, СДС и ДЕР. Това заяви бившият председател на СДС в Пловдив Николай Караиванов. Аз категорично отказах, защото не ми станаха ясни целите на тази група и исках висша инстанция отгоре. Според мен е трудно обяснима и предишната принадлежност на представителите в тази група, каза Караиванов. Някои от целите биха могли да са отчитане на политическа дейност.  Споделиха ми, че това би могло да бъде по-голямо участие в „баницата", като имаш по-голяма група, т.е да се пазариш за някакви дивиденти, или пък да получиш финансиране за бъдещи местни избори.

Ако тези хора бяха намерили достойнство да ми се обадят и да проведат нормален разговор с мен, че ще се разглежда моето поведение, с удоволствие бих им отсъпил мястото си. Така съветникът коментира решението на Общинския съвет на СДС да го изключи от редиците си. Караиванов е призован от сините да подаде оставката си заради неспазване на вътрешния устав на партията. Разбрах от медиите, че съм изключен от Общински съвет, заяви Краиванов. Снощи се проведе събрание, за което разбрах малко преди да започне, но не ми беше съобщено, че ще бъде обсъдено поведението ми.  

Мартин Димитров ми сподели, че има договорка с Красимир Каракачанов да действат заедно на парламентарните избори, допълни Караиванов. Има подписано решение на Националният изпълнителен съвет/НИС/ на СДС ние да подкрепим  гласуването с ВМРО, каза още общинският съветник. Това съглашателство не беше прието от лидера на ДСБ Иван Костов и затова нямаше коалиция с ВМРО, допълни той.

Има и подписано споразумение за съвместни действия на местни избори с ВМРО, което до този момент никой не е оттеглил. Когато ВМРО И ГЕРБ спечелиха изборите подписахме с тях споразумение за съвместно управление. Това е и причината Атанас Панчов  да стане заместник кмет и по-късно по политическо влияние да бъде назначен за  секретар на район „Южен", обясни Караиванов. Благодарение на това политическо споразумение и до момента седесари работят в общината, каза още той. Като пример той посочи Десислава Зидарова, която работи в дирекция „ГРАО".

В момента СДС Пловдив „направо се слагат на ГЕРБ", като по този начин смятат, че ще спечелят дивиденти при местни избори, каза още Караиванов. Не може едни и същи хора постоянно да се договарят с кмета и с управляващите за добро съжителство, а в същото време да се правят на добри самаряни.