Капана - творческото сърце на Пловдив
Капана - творческото сърце на Пловдив / kapana

Второто издание на тридневния карнавал на уличното изкуство Капана Фест“ стартира в петък в едноименния пловдивски квартал. Организаторите от фондация "Соул Сити" целят да затвърдят имиджа на събитието като свободен фестивал с изявен културен и творчески характер.

Музиката в това издание на „Капана Фест’’ отново ще е в изобилие. Tози път обаче не от една, а от три сцени. Основната "Soul City Stage" на ул. Загреб  посреща гост-изпълнители като: Белослава, Bobo & Тhe Gang, Деси Андонова & Hight Time и участието на TromBobby. Последната вечер в неделя - денят за фолклор, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на истински академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и емблематичния Теодосий Спасов Фолк Квинтет. За любителите на рок-музиката този път има и отделна WAM СЦЕНА пред клуб No Sense. Там ще забият Нещо Цветно, Мерудия, APE|MEN, Ревю, Blues Traffic и динозаврите от Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. Мястото за младите изпълнители ще бъде третата акустична сцена на ул. Братя Пулиеви в кв. Капана.

Капана“ показва и творческия си заряд в изложенията на авторски изделия, занаятчийските ателиета и натуралните вкусотии на базара за местни продукти.

Всички посетители с креативен дух откриват предизвикатеслства в ‘’Кaпана Твори’’. Тук фокуса е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство. Ще бъдат представени две изразителни техники за печат върху текстил – класическия ситопечат и иновативния и уникален по рода си печат чрез слънчева светлина. Гостите на фестивала ще могат не само да проследят процеса, но и сами да се включат в него.

Латино ритми  се носят от площада на ул. Георги Бенковски в кв. Капана за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика. От другата страна на ‘’широкото в Капана’’, бийтове от Skill & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще си устроят брейк батъл.

Много движение ще има и на спортните кътове с най-разнообразни спортни съоражения, в ‘’Капана Спортува’’.

Kато на кино! кино на открито ще може да се гледа на ул. Христо Дюкемджиев.

‘’Kапана Играе’’ е за деца на всички възрасти. Малките ще играят на детския кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички. А големите… те могат да приемат предизвикателствата на локалите в Капана, за да спечелят изненади.

В събота Ретро Рали Родопи изпълни улиците на Капана с култови ретро автомобили.