Камионите вън от Асеновградския надлез
Камионите вън от Асеновградския надлез / netinfo

Да се забрани движението на тежкотоварни автомобили по Асеновградския надлез и да се въведе ограничение в скоростта на преминаващите леки автомобили предлага Пловдивската районна прокуратура. Тя се е самосезирала за окаяното състояние на съоръжението свързващо Пловдив с Асеновград и е изпратила писмо до кмета на община Пловдив Иван Чомаков с предложение да бъде създадена временна организация на движението и да бъде извършен цялостен ремонт на съоръжението.

 

Предложението на районния прокурор е да бъде отбит трафика на тежкотоварните автомобили от Асеновградския надлез и те временно да преминават през надлез “Родопи”, митническия терминал и по Околовръстно шосе.

 

Районният прокурор на  Пловдив Димитър Ангелов е разпоредил и незабавна проверка на техническото състояние на надлеза и възможностите за неговата безопасна експлоатация. Предложението на прокуратурата е направено единствено с оглед предотвратяване на пътно- транспортни произшествия, както и е продължение на идеята на апелативния прокурор Росен Димов за извеждане на камионите от основните пътни артерии по обиколни маршрути през летния период.