Каймаканов се срещна с журналисти, не с протестиращи
Каймаканов се срещна с журналисти, не с протестиращи / Виктор Кадири
Каймаканов се срещна с журналисти, не с протестиращи
64805
Каймаканов се срещна с журналисти, не с протестиращи
  • Каймаканов се срещна с журналисти, не с протестиращи

Новият областен управител Венцислав Каймаканов не успя да проведе разговори с протестиращите пред сградата на администрацията в Пловдив и затова свика брифинг за събралите се медии. Около 50 недоволни от назначението му се бяха събрали пред Областната управа, призовавайки го да излезе и да разговаря с тях. Той от своя страна очакваше те да излъчат представители за изразяване на техните искания. В крайна сметка Каймаканов все пак реши да излезе пред протестиращите, но бе посрещнат с бурни освирквания и обидни реплики.

Пред журналисти той заяви отново, че не е партийна кандидатура и е избран лично от премиера Орешарски. По думите му слуховете за връзката му с ДПС се пускат нарочно от партийните централи на недоволните от назначението му.

Каймаканов коментира и спряганите в публичното пространство връзки между него и Джевдет Чакъров. Той обясни, че двамата се познават отдавна, тъй като бившият министър е бил негов лекар. Каймаканов потвърди слуха, че е дал заем на Чакъров в размер на 105 хиляди евро, но уточни, че е давал заеми и на други хора. Повече подробности по темата той отказа да даде, като се мотивира, че те са търговска тайна и всичко останало е обявено в данъчната му декларация.

Очаква се по-късно днес Каймаканов да встъпи официално в длъжност. Постът ще му предаде Христо Грудев, който беше областен управител след клетвата на Здравко Димитров като народен представител от ГЕРБ. Каймаканов обеща да няма политическа чистка в администрацията и заяви, че е готов да работи за всички за развитието на Пловдив и областта.