Качиха журналисти в небесния ресторант
Качиха журналисти в небесния ресторант / netinfo
Двадесет и двама пловдивски журналисти станаха първите посетители на Международния панаир, които получиха възможност да пият по чаша шампанско на 50 метра над земята във въздушния ресторант, презентиран на изложението.

Точно в 11 ч. днес шесттонната платформа започна да се издига над панаирното езеро с помощта на огромен кран. Поканените да изпитат тръпката репортери бяха подсигурени с предпазни колани, които здраво ги придържаха към висящите във въздуха седалки. Единствено капитанът и стюардесата на въздушното заведение можеха да се движат свободно в затвореното каре между масите за клиенти, за да ги обслужват. Платформата се разглобява и сглобява само за три часа, а безопасността на посетителите е гарантирана, обясни капитанът Милен Цанов, който е и собственик на атракцията.

Тя може да бъде наета на цена от 8 хиляди евро за осем часа. Толкова се плаща и за по-къс престой в облаците. На единствената досега бизнеспроява на ресторанта, организирана преди две седмици в столицата, на платформата е пяла Валя Балканска пред ръководството на един от мобилните оператори, съобщи Милен Цанов. Следващата седмица той заминава за Брюксел, където ще се запознае с най-новата небесна разработка – платформа за сватба в небето.