Изравниха със земята незаконни ромски постройки в „Северен”
Изравниха със земята незаконни ромски постройки в „Северен” / dariknews.bg/ Архив
Изравниха със земята незаконни ромски постройки в „Северен”
31328
Изравниха със земята незаконни ромски постройки в „Северен”
  • Изравниха със земята незаконни ромски постройки в „Северен”

Три „ферми" с около десетина постройки, разположени на няколко декара общински терен, събориха фадромите на общинска фирма „Чистота" рано тази сутрин. Това съобщи за Дарик шефът на комуналната фирма Радослав Кошински. Той обясни, че сред бараките не е имало жилищни постройки, а само обори на самонастанили се роми. Там те са отглеждали крави, кози, овце, коне, кокошки, гълъби и други животни.

Кошински уточни, че никой от хората не е оказал съпротива, а над 20 униформени са следели за реда. От „Чистота" са дали няколко дни, за да могат собствениците да изнесат останалия строителен материал, след което останките ще бъдат изринати от фадромите. Там няма да остане камък върху камък, защото земята е общинска и не е редно някой да се настанява на подобни терени, категоричен бе Кошински.

/Чуйте повече за акцията от шефа на общинска фирма "Чистота" в прикачения звуков файл/

Постройките се намират в района на Новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" на Пазарджишко шосе. Ромите са предупреждавани многократно, след което са последвали законови разпореждания за премахването им.