Изнесени приемни на социалното министерство в региона
Изнесени приемни на социалното министерство в региона / netinfo
Изнесена приемна на Министерството на труда и социалната политика ще бъде отворена днес в сградата на общината в Асеновград от 13, 30 до 17, 30 часа. Тя е първата от трите временни приемни, в които до сряда експерти ще консултират граждани и фирми от Пловдивска област по проблеми и въпроси, свързани със социалните помощи и услуги, закрилата на децата и интеграцията на хората с увреждания.

Ще бъдат давани отговори и на въпроси, свързани с прилагането на трудовото законодателство за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд за работниците и служителите, прилагането на нормативните актове за намалено работно време, допълнителен платен годишен отпуск, безплатна храна и допълнителни възнаграждения за вредни и специфични условия на труд. Посетителите могат да получат и консултации за намирането на легална работа в страните от ЕС чрез легитимни посредници.

Изнесената приемна на Министерството на труда и социалната политика ще работи утре в Пловдив от 10 до 17, 30 /с половин час почивка от 13 ч/ в сградата на Агенцията за социално подпомагане в район Централен на бул. “Шести септември” 77 А. В сряда експертите на министерството ще дават консултации в Карлово, в сградата на общината, от 10 до 13, 30 ч.