ИЗЛОЖБА МОЗАЙКА
ИЗЛОЖБА МОЗАЙКА / netinfo
ИЗЛОЖБА „ЕСЕННИ ИМПРЕСИИ” се открива тази вечер в галерия „Пловдив”. От 18:30 ч. галерията на Дружеството на пловдивските художници във фоайето на Общинския съвет, ще посрещне изящните мозайки на ВЛАДИМИР И ДАМЯН ДАМЯНОВИ. Тандемът баща и син Дамянови ще поведе зрителя в света на мозаечното изкуство.

Доайен в това изкуство е Владимир Дамянов, който в началото на кариерата си работи в областта на традиционната мозайка. Постепенно открива свой собствен стил, създавайки мозаечни пана, изработени изцяло от естествени камъни. Той използва камъни, намиращи се предимно в Родопите – черен мергел, сиенит, мрамор, гранит, ахати, тигрово око и други. Неговите творби се приемат много добре както в галерии, така и в частни колекции в цяла Европа. Мозаечни пана на Владимир Дамянов са участвали освен в България и в изложби в Швеция, Норвегия, Австрия, Германия, Италия, Франция, Великобритания и САЩ.

ИЗЛОЖБА МОЗАЙКА
netinfo

По естествен начин Владимир Дамянов предава щафетата към своя син – Дамян Дамянов, чийто усет към красотата и майсторство в мозаечното изкуство, ценителите ще видят в експозицията. Двамата автори категорично заявяват, че мозайката е архитектурен елемент, интериорно решение, носи вдъхновение в своята орнаментика и въздействие.

Изложбата ще продължи до 2 октомври.