Изгоря цех за пластмаси, проверяват версия за война в бранша
Изгоря цех за пластмаси, проверяват версия за война в бранша / Виктор Кадири

Цех за пластмасови изделия изгоря почти напълно тази нощ в пловдивската Шекер махала. Пожарът, сигналът за който е подаден малко след 1,30 ч., е гасен от 10 противопожарни коли в продължение на повече от два часа. По първоначални данни, сградата е на ТПК “Деница”, но е била отдадена под наем на фирма “Карина 4”. Според четиримата й  собствениците, изгорели са големи количества суровина и готова продукция – пластмасови бутилки и тапи.

Цехът, в който работят 50 души на 3 смени, е бил в почивка от събота. Обектът е охраняван от СОТ, но според пожарникарите най-вероятно огънят е горял поне 2 часа преди подаването на сигнала. Първоначалните предположения са, че пламъците са тръгнали от покрива. При идването на пожарникарите покривът вече е бил паднал. Унищожени са всички 8 машини в цеха и офис-помещенията на втория етаж.

По случая се води следствие. Проверява се версия за междуфирмена война в бранша, тъй като предната нощ на охраняем паркинг до митницата бе подпален товарен автомобил също със суровина за производство на пластмаси. При пожара изгоряха 18 тона гранули, а от огъня пострадаха и още 2 автомобила в съседство.