/ Тина Соколова
Бюст-паметник на световноизвестния оперен певец Борис Христов да бъде издигнат в градинката пред входа на Съдебната палата в Пазарджик. Това предложение, внесено от инициативен комитет, предстои да бъде обсъдено, а вероятно - и одобрено от Общинския съвет в града.

Пазарджик е номиниран за „Европейски град на спорта 2020“

Идеята се обсъжда отдавна, а един от инициаторите е председателят на градския парламент Хари Харалампиев. Като дългогодишен юрист, познаващ историята на правораздаването в региона, той припомня, че Борис Христов е бил стажант-съдия в Окръжния съд на Пазарджик през 40-те години на миналия век.

Ремонтират две околовръстни шосета в Пазарджик

Водени са разговори със скулптора Георги Чапкънов-Чапа за изработване на творбата. Има и предложение да се направи стена с имената на изявените магистрати, чийто живот е свързан с Пазарджик.

Обсъждат публично създаването на център за деца и приют за бездомни в Пазарджик

Припомняме, че през цялата 2019 година Пазарджишкият окръжен съд отбелязва с поредица от събития 140 години от създаването си. Едно от тях беше символичното засаждане на 140 дървета в парк „Писковец“ плюс още три в същата зелена площ, където е планирано поставянето на мемориала.