Изцяло затварят булевард „Васил Априлов“
Изцяло затварят булевард „Васил Априлов“ / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив /АРХИВ

Във връзка с реконструкцията на бул. „Васил Априлов“, от днес до 30 септември 2016, се затваря за движение участъкът от ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Пещерско шосе“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Маршрутът на автобусите по линия № 6 от вътрешноградския транспорт в посока от кв. „Изгрев“ до кв. „Прослав“ се променя, както следва: бул. „Шести септември“ – спирки № 141, 142, наляво по бул. „Васил Априлов“ – спирки № 312, 246, надясно по бул. „Пещерско шосе“ – спирка № 170, и по маршрута, утвърден с Общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Продължава да е затворена за строително-ремонтни дейности и отсечката на бул. „Васил Априлов“ от кръговото при Централна гара до „Любен Каравелов“. И двете кръстовища в участъка на реконструкцията остават отворени за движение на пътни превозни средства, уточниха от общинското предприятие.  Очаква се първият етап от ремонта на бул.“Васил Априлов“, между кръговто на Централна гара и кръговото на ул. Любен Каравелов, който започна през началото на октомври, да приключи през месец април 2016-та година.