Изчезнаха безследно бюлетини
Изчезнаха безследно бюлетини / netinfo
Изчезнаха бюлетини за избор на общински съветници от секция номер 77 в район „Централен” стана ясно днес в Пловдивския административен съд по време на ръчното преброяване на гласове по делото, заведено от политическа партия „Ред, законност, справедливост”.

Само един глас не достигна на кандидата на партията Борис Джелепов да стане съветник в новия общински съвет. Секретарят на район „Централен” заяви пред съда , че не разполага с приемо-предавателен протокол за нито един от чувалите с бюлетини, които са оставени в кметството за съхранение от представители на секционните избирателни комисии и няма такова задължение или разпореждане от ЦИКМИ.

Четири бюлетини за „Ред, законност, справедливост” бяха открити сред недействителните след повторно преброяване в съда в общо 10 секции в районите „Южен”, „Тракия”, „Централен” и „Източен”. Съдът назначи математическа експертиза със задача да отговори на въпроса дали намерените 4 бюлетини ще повлияят и по какъв начин на крайния резултат от изборите за общински съветници за партия „Ред, законност, справедливост”. Делото ще се гледа отново следващия вторник от 10.30 часа.