Иван Тотев представи новите си заместници
Иван Тотев представи новите си заместници / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg

Розалин Петков, Александър Държиков, Георги Титюков, Стефан Стоянов са новите заместник кметове на община Пловдив. Както Дарик радио информира още миналата седмица, четиримата бяха официално представени днес от кмета Иван Тотев. Минути преди представянето, Негово Високопреосвещенство митрополит Николай отслужи молебен за здраве и успех, на новата общинска власт.

Бившият зам.-областен управител Розалин Петков поема общинската икономика, здравеопазване и екология, Александър Държиков ще отговаря за транспорт и организация на движението, Георги Титюков ще продължи да се заминава с младежки дейности и спорт, но към тях са добавени и социалните дейности. Стефан Стоянов оглавява ресорите по образование, туризъм, култура и иновационни технологии.

Димитър Кацарски, който беше назначен веднага след встъпването в длъжност на Иван Тотев, отговаря за общинската собственост и строителството.

Иван Тотев представи новите си заместници
netinfo

Единственият, който не е представител на ГЕРБ сред зам.-кметовете е Героги Титюков. Това, което се наблюдаваше в миналия мандат, а именно разделяне на отделни сектори според нуждите на дадена партия, участваща в управлението, няма да го има в този мандат. Аз лично ще следя и контролирам работата на всеки ресорен заместник кмет, категоричен бе Иван Тотев. Като най-важен от ресорите той определи този на Розалин Петков, тъй като от там ще са основните приходи на общината. С оглед на нашата предизборна програма и високите очаквания на хората, абсолютно всички ресори са важни и нямаме време за губене, каза още кмета. При неизпълнение на задачите, категорично ще се търси смяна, допълни Тотев.