Иван Колчаков: Евстатиев и Попов да излязат на светло
Иван Колчаков: Евстатиев и Попов да излязат на светло / netinfo

Kрайно време е Иван Евстатиев и Тодор Попов да започнат да отговарят на въпроси и да спрат да се крият. Призовавам и двамата да излязат на светло и да дават отговори. Така, чрез медиите, кандидатът на СДС за кмет на община Пазарджик д-р Иван Колчаков предизвика опонентите си на дебат.

Моите въпроси не са политически и предизборни, това са въпроси на хората към кмета и председателя на Общинския съвет, каза още д-р Колчаков. Защо никой не знае какво е имотното състояние на Евстатиев в края на мандата му. Това вече е утвърдена европейска практика, която аз спазвам. Защо няма отчет пред избирателите за свършеното през последните четири години, пита още кандидатът за кмет на Пазарджик д-р Иван Колчаков? Защо Общинския съвет не прие отчета на Евстатиев за първата година от управлението му? Къде са инвеститорите, които да откриват нови работни места? Защо се въведе практиката ”бариера с касичка" - бариерата се вдига, само ако се пусне в касичката?. Този модел бе приложен и за депото за твърди битови отпадъци, което Пазарджик изгуби.  Защо в края на мандата на моя екип Пазарджик беше символ на икономическия подем, а днес се свързва със сексскандали? - пита още Колчаков.

Срамувах се като народен представител от пазарджишки регион да слушам за политици от Пазарджик, замесени със сводници и проститутки за руски делегации. Защо се купуват ромски гласове, сякаш хората от квартал „Изток” са жива стока на килограм? Аз няма да купувам кметския стол и се надявам в Пазарджик да спре тази порочна практика и да се водят истински дебати и открити кампании, категоричен е Иван Колчаков.

Д-р Иван Колчаков заминава за Италия за среща с водещи световни инвеститори, с годишен оборот 4 милиарда евро. Посещението му е частно и ще продължи два дни, като целта му е да доведе инвеститори в Пазарджик, обяви кандидатът за кмет на Пазарджик, който ще се състезава на местните избори  под №44 в интегралната бюлетина.

Как кандидат-кметовете Иван Евстатиев и Тодор Попов ще обяснят на хората неизбежното поскъпване на такса смет и как Общината ще изгради депо за отпадъци със собствени средства? Защо двамата юристи едва сега дават Ковачки на съд за неизпълнение на посочените ангажименти по договора с Общината за библиотеката? - попита и водачът на листата за общински съветници от СДС д-р Красимир Темнилов.