Италиански пътешественици на гости на  ЕСК
Италиански пътешественици на гости на ЕСК / netinfo
Двама италиански пътешественици пристигат в Пловдив, за да разкажат как карането на колело се превръща в изследователско пътешествие, преминаващо през 6 държави. 

През август 2017 г. изследователите Микеле и Фабио тръгват от Матера с велосипеди с идеята да се срещнат със случайни жители и от разговорите с тях да намерят отговори за мястото на Европа в живота на всеки. Коя емблематична фигура е символ на Европа, кое е мястото, което асоциирате с Европа, какво Европа може да направи за Вас, какво Вие може да направите за Европа, кои са границите на Европа са петте въпроса, които те задават по време на обиколката си през Италия, Хърватия, Сърбия, България, Турция и Гърция.

В рамките на инициативата Il pignone viaggiatore - Voyage au bout de l'Europe, която се реализира от Матера 2019 в партньорство с фондация „Пловдив 2019“, Микеле и Фабио се връщат обратно по пътя, за да споделят впечатленията си. Те преминават повторно по изминатия от тях маршрут и ще разкажат за интересните срещи, с които ги среща изследователското им пътешествие.

По време на срещата под тепетата те ще покажат и истории от Пловдив, който са посетили миналото лято. Публиката ще види и част от видео репортажите, направени по време на обиколката.

Срещата с двамата пътешественици ще се състои 18:00 часа в пространството на "Отсреща" на ул."Бетовен" 12.