/ Sofia Photo Agency, архив
Районната прокуратура в Асеновград ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за кантонера, който вчера предизвика катастрофа между автомобил и влак на жп прелез край Асеновград, потвърдиха от прокуратурата.

До 6 години затвор грозят пияния кантонер, причинил инцидента в Асеновград (ВИДЕО)

Към момента мъжът е задържан за срок от 72 часа. 
Инцидентът стана вчера малко преди 7:00 часа сутринта. Шофьор на лек автомобил „Опел“ предприема преминаване през жп прелеза, защото бариерите не са спуснати.

Междувременно 60-гоишният кантонер, който ръчно е трябвало да направи това, е бил пиян и заспал на работното си място. След удара в болница са 32-годишният водач на колата и двамата пътници - на 25 и на 30 години.

Влак помете кола край Асеновград, кантонерът бил пиян (ВИДЕО)

По-сериозно е пострадал 30-годишният, който пътувал на предната седалка. Той е с опасност за живота с черепно-мозъчна травма, гръдна и лицеви травми и нараняване на единия крак.

Приет е в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Св. Георги". Шофьорът и най-младият пътник са с гръдно-коремни травми, фрактури на краката и ръцете, както и разкъсно-контузни травми на главата. И двамата са в дежурната хирургия на болницата.

Единият от пострадалите в катастрофата на жп прелеза край Асеновград е с опасност за живота

Кантонерът е привлечен като обвиняем за причиняването на телесни повреди на 3 лица, като деянието е извършено в пияно състояние. За него кантонерът може да получи до 6 години затвор.

По делото се извършват процесуално-следствени действия.