Искат поне 1,2 млн. лв. за щетите в Храбрино
Искат поне 1,2 млн. лв. за щетите в Храбрино / снимка: Дарик радио Пловдив
Искат поне 1,2 млн. лв. за щетите в с. Храбрино
74197
Искат поне 1,2 млн. лв. за щетите в с. Храбрино
  • Искат поне 1,2 млн. лв. за щетите в с. Храбрино

Около 1 милион и 200 хиляди лева ще са нужни на първо време, за да се отстранят щетите от пороя в с. Храбрино, съобщи за Дарик кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов. Парите ще отидат за възстановяване на разрушеното пътно платно, за строеж на речна подпорна стена, която е дълга 110 метра и широка 8 метра, както и за почистване на речното корито и изграждане на прагове.

Работните проекти вече са входирани в Областната управа, която да ги придвижи към Междуведомствената агенция по бедствия и аварии към Министерския съвет, уточни кметът.

Колко средства ще са нужни за изграждане на нов мост в с. Първенец, все още не е изчислено. В четвъртък вечерта придошлата река Първенецка подкопа подпорите на моста, който вече е непроходим и опасен. Вчера специалисти от ВИАС – София са огледали терена, за да изготвят предварителни разчети как да се възстанови съоръжението.

Военни експерти от Асеновградското поделение вчера също са огледали разрушения от придошлата река Първенецка мост и са набелязали къде може да се постави временен понтонен мост, допълни кметът.