Пореден инцидент с влак на БДЖ е станал на в района на Пловдив.

Влак и камион се удариха в района на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) 

След неправомерно пресичане на железопътната линия между гарите Стамболийски - Пловдив се очаква закъснение на влаковете движещи се в това направление. Това се съобщава в публикация на страницата на БДЖ.  

Бързият влак е пътувал от София за Бургас и в него е имало около 100 души

Малко след 9:00 сутринта влакът е спрян на гара Пловдив до приключване на следствените действия и разчистване на железния път, съобщават още от железницата. 

Полицията в Пловдив установява самоличността на човека, който е бил прегазен от влак в района на жп линиите на моста на Камотевския възел в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. Сигналът за инцидента е получен в 9:20 часа

Бързият влак все още престоява в гара Пловдив, заради извършващи се следствени действия във връзка с инцидента с прегазен човек. Това съобщи за Радио "Фокус"- Пловдив Петко Александров, от пресцентъра на БДЖ.

Влак прегази човек до Гребната база в Пловдив

"Създадена е била организация пътниците, които пътуват за райони, близки до Пловдив, да бъдат извозени с автобуси. Другите ще изчакат да приключат следствените действия, които все още продължават. Засега не се налага промяна на разписанието на другите влакове", каза за Агенция "Фокус" Петко Александров. 

По информация от машинистите най-вероятно става въпрос за самоубюство, тъй като мъжът е бил легнал на линиите, казаха от БДЖ. От полицията уточниха, че мъжът е на 58 години, от Пловдив.

"Противоречива е излязлата информацията от сутринта за инцидент с влак в района на гара Стамболийски", каза още Александров и допълни, че найвероятно става върос за един и същи инцидент.
БДЖ, БТА