Илко Илиев се оплаква и пред Цецка Цачева от Павлинка Кацарова
Илко Илиев се оплаква и пред Цецка Цачева от Павлинка Кацарова / снимка : Виктор Кадири/ dariknews.bg

Шефът на Общинския съвет Илко Илиев е изпратил писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което посочва, че има съмнения за конфликт на интереси в работата на общинския съветник от ГЕРБ и шеф на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова. Илиев отбелязва, че казусът с Кацарова, който нашумя в Пловдив преди около две седмици, предизвиква сериозно обществено недоволство. По нататък в писмото председателят на местния парламент разказва как е получил сигнал, че Павлинка Кацарова е работила в един период от време на два пълни договора – като шеф на РИО и като преподавател в Техническия университет – филиал Пловдив.

Тъй като сте категорична, че ГЕРБ търси отговорност на всеки свой представител, когато сгреши и наруши определени морални норми, недоумяваме за мълчанието ви по случая с Кацарова вече повече от 2 седмици, се казва още в писмото до Цецка Цачева.

Не очаквам последици от това писмо, заяви Илко Илиев. Обикновенно от ГЕРБ взимат мерки по такива въпроси, само когато случаят се раздуха сериозно по медиите.