Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ разгледа и прие оставката на областния координатор на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев.

Това съобщиха от пресцентъра на партията. В мотивите си за оставката Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител.

ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове

ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ-Пловдив, ИК утвърждава Димитър Колев - настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив.

От пресцентъра на ГЕРБ посочват още, ИК е приключила процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури.

Предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Освен това партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции.

При номинирането на кандидати в листите за съветници са включени членове на младежката организация на ГЕРБ и представители на гражданска квота, а листите са обновени с нови лица. 

"Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове", каза в Бургас пред дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 
Таня Тодорова, БТА