И третото ВМРО изрови томахавката в Пловдив
И третото ВМРО изрови томахавката в Пловдив / снимка : Атанас Кънев
И третото ВМРО изрови томахавката в Пловдив
31406
И третото ВМРО изрови томахавката в Пловдив
  • И третото ВМРО изрови томахавката в Пловдив

Вие не представлявате ВМРО, а сте едни самозванци. С тези думи бившият член на ВМРО-БНД Стойчо Кузев нападна вербално председателя на Общинския съвет Илко Илиев от ВМРО-НИЕ по време на днешната сесия. По нареждане на Илиев той беше изведен от сградата от Общинска охрана.  

За мен е обида, че тези хора, които са изключени от ВМРО-БНД, използват тези свещени букви за свои цели, заяви Кузев. Нека си именуват партията както си искат, но нямат право да бъдат група в общинския съвет, защото са избрани като членове на ВМРО-БНД, но вече са изключени от там, допълни представителят на ВМРО - Българско демократично движение (ВМРО-БДД).

/подробности чуйте в прикачения звуков файл/

Преди седмица за същото нещо алармираха и от ВМРО-БНД, чийто представители бяха забелязани в залата на Общинския съвет заедно с Кузев.  

Възложили сме на нашите юристи да проверят казуса и когато имаме становище по въпроса ще ви уведомим, беше лаконичният коментар на Илко Илиев. Той заяви, че е наредил Кузев да бъде изведен от сградата, не защото е казал неща, които не са му харесали, а защото е нарушавал реда и е взел думата без тя да му е давана.  

Стойчо Кузев е легендарна фигура във ВМРО и е в партията от началото на 90-те години. По времето на кметския мандат на Спас Гърневски е бил общински съветник, след което е изгонен от ВМРО-БНД и се присъединява към Възстановена македонска родолюбива организация - Българско демократично движение (ВМРО-БДД).

В момента Кузев се занимава с частен бизнес и държи фурна и хранителен магазин до бившето кино „Космос"