И Спас Гърневски се включи в протеста срещу Каймаканов
И Спас Гърневски се включи в протеста срещу Каймаканов / Виктор Кадири
И Спас Гърневски се включи в протеста срещу Каймаканов
64877
И Спас Гърневски се включи в протеста срещу Каймаканов
  • И Спас Гърневски се включи в протеста срещу Каймаканов

Протестите пред Областната управа срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител продължават и днес. От 7.30 часа тази сутрин полицаи охраняват входа на сградата на администрацията.

Около 20 протестиращи се събраха в 08.00 часа пред сградата на Областната управа в Пловдив. Сред тях е и бившият кмет и настоящ общински съветник Спас Гърневски.

"Срам е такива кириакстефчовци да бъдат назначавани за областни управители на Пловдив", заяви Гърневски. Той уточни, че е дошъл конкретно да иска извинение от Каймаканов, който е споменал него и оглавявания от него клуб „Разум" в интервю за местен вестник. "Ако клуб „Разум" реши да сваля такъв като Каймаканов само за 24 часа ще направи така, че да не може да приближи Пловдив повече от цалапишките краварници, където да си развява феса". Гърневски бе категоричен, че ДПС е яхнала БСП, а те българския народ.

Няколко пъти Гърневски повтори заплахата си , подканяйки Каймаканов да звънне на един бивш областен управител - Петко Царев, за да му обясни колко бързо може да падне.

На протеста отново бе и поетесата Божана Апостолова. Една от протестиращите жени изпя специално написана песен, посветена на Васил Левски.

Венцислав Каймаканов заяви по телефона пред пловдивски журналисти, че отново е в София и не знае кога ще дойде на работа.

Втори протест пред Областната управа в рамките на деня ще започне в 18.30 часа, решиха протестиращите по време на своето шествие в сряда.

По същото време от Община Пловдив ще тръгне традиционното вече шествие на недоволните от политиката на новото правителство.