И Пловдив се включва в Австрийските музикални седмици
И Пловдив се включва в Австрийските музикални седмици / Opera Plovdiv

Австрийските музикални седмици в България се провеждат за 20-ти пореден път до 13 май. Фестивалът се организира от Посолството на Австрия, като през изминалата 2015 г., Пловдив се включи за четвърти път  в проекта с два концерта, съвместно с Държавна опера Пловдив и австрийски солисти.

По повод 20-тия юбилей, през настоящата година за първи път е поканен за концерти оркестър от Австрия. Виенският камерен оркестър свири снощи на бляскавото откриване на фестивала в София, а тази вечер от 19:00ч. ще се представи и пред пловдивската публика.

В програмата на концерта на Виенския оркестър са включени произведенията „Дивертименто“ в ре мажор на Волфганг Амадеус Моцар, Три пиеси „В емиграция“ на Паул Хертел и Струнен секстет № 1 в си бемол мажор от Йоханес Брамс.

Виенския камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70 годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят.

Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенски камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2016 година. Финансовата подкрепа от страна на Общината е в размер на 2500 лв.

Билетите за концерта са на символична цена от 5лв. и се продават в мрежата на Ивентим и на билетната каса на пл. "Ст. Стамболов" пред Общината.