И пазарджишките рибари готови да протестират
И пазарджишките рибари готови да протестират / Снимка: Даниела Ковачева
Готовност за протестни действия в подкрепа на националното ръководство на Ловно – рибарския съюз в страната са изразили риболовците от общините Пазарджик и Лесичово. Протестите са заради отказа на държавата да предостави големите язовири за стопанисване от съюза.

Ловно – рибарско дружество “Сокол 1893“ в Пазарджик има капацитет да осигури охраната и зарибяването на язовирите Батак и Пясъчник, както и на реките Марица, Тополница и Луда Яна, заяви за Дарик радио председателят му Иван Филипов. Членовете на дружеството от двете общини са над 3500. Три години ловците от Пазарджик и страната чакат да получат стопанисването над големите държавни язовири, което е регламентирано със Закона за рибарство и аквакултури, но това така и не се случва, коментира Филипов.

В декларация до председателя на Народното събрание, премиера и министъра на околната среда и водите, от съюза на ловците и риболовците в България искат оставката на зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов, който отговаря за прилагането на закона в тази му част.