И Главчев -  старши в съда ден след младши
И Главчев - старши в съда ден след младши / netinfo

Поредно заседание по процеса за отнемане на имуществото на бащата на рапъра Ванко 1, който излежа заедно със сина си 3-годишна присъда за трафик на проститутки, е насрочено за днес в Окръжния съд в Пловдив. То ще се проведе само ден след процеса по идентичен иск срещу Главчев-младши.

 

Искът на Комисията “Кушлев” е за конфискация в полза на държавата на 7-етажния хотел на фамилията, който се намира на кръстовището на Цариградско шосе и бул. “6-ти септември” и е известен на пловдивчани с копието на статуята на Христос от хълма Корковадо в Рио де Жанейро. Ответници по процеса са Главчев –старши и фирмата му “Главчев груп” ООД.

 

По неофициална информация бащата на рапъра е представил договори за заеми от частни лица, с които твърди че е финансирал изграждането на сградата, оценена на над 832 хил. лева. Според инспекторите от комисията “Кушлев” обаче хотелът, чието разрешително всъщност е за бизнес-сграда, е строен с пари, придобити от престъпна дейност. За период от 7 години бащата на рапъра е декларират 60 хил. лева приходи от обработка на ниви и още 40 хиляди – от отглеждане на прасета. Защитата на Главчев –старши обаче твърди, че комсията Кушлев не може да иска одържавяване на сградата, която е била построена преди периода на извършване на престъплението, за което е осъден Петър Главчев.

 

 На едно от  предишните заседания по процеса, който се води от май 2007-а, стана ясно, че фамилията дължи 183 хил. лева на пловдивска фирма, извършила климатизацията и поставила окачената фасада на хотела.