И ГЕРБ търси политическата отговорност от кмета за рекета в общината
И ГЕРБ търси политическата отговорност от кмета за рекета в общината / netinfo

Ако вината на общинските служители, участвали в скандала с изнудването, се докаже, ГЕРБ ще потърси  политическа отговорност от кмета Славчо Атанасов и ВМРО, включително ще се иска и оставката на градоначалника. Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на днешното си посещение в Пловдив. По-рано през деня и от СДС заявиха подобна позиция. Цветанов изрази съмнение, че е възможно аферата да бъде потулена с помощта на БСП, която е коалиционен партньор на кметската партия ВМРО и управлява държавата.

 

Рано или късно такъв скандал щеше да избухне, заяви председателят  на ГЕРБ и посочи, че именно заради непрозрачно управление и съмнения за корупционни практики в общината партията се оттеглила от управлението на града.  Според него подобна схема за рекет не можела да се реализира само с участието на двама шофьори, които „не биха имали такава власт и увереност при липсата на политически чадър от висшестоящи покровители”. Това - може би -  са бушоните, а основните действащи лица са по нависоко, заяви Цветанов.

 

Според него опитите на пловдивския кмет Славчо Атанасов да прави аналогии с отстраняването на Велизар Стоилов в София са неуместни, тъй като срещу пловдивските общинари има повдигнати обвинения. Тези опити за препратки към случая в столична община издават притеснението на Славчо Атанасов от разрастване на скандала в местната администрация към по-високите й етажи. /Чуй прикачения звуков файл/