Хванаха жената, блъснала дете на пешеходна пътека
Хванаха жената, блъснала дете на пешеходна пътека / Дарик архив

Жената, която снощи в Пловдив блъсна с автомобила си дете и избяга, вече е установена, потвърдиха за Дарик от полицията. В 5-то районно управление тя е дала показания за инцидента и ѝ е наложена административна санкция.

Около 19 часа в петъчната вечер 7-годишно дете беше блъснато на пешеходна пътека до блок №52 в ЖР “Тракия”. То било ударено от сив ситроен, управляван от жена на кръговото кръстовище на бул. “Освобождение” и ул. “Княз Борис I”.

57-годишната избягала шофьорка е заловена, благодарение на това, че майката на детето запомнила номера ѝ. Според очевидци колата с пловдивска регистрация е продължила без да спре.

Пострадалото дете е прегледано в болница. То е с травма на главата и с охлузвания, но е освободено за домашно лечение. Няма опастност за живота му.

При друг инцидент около 15.00 часа в петък на паркинг на ул. “Капитан Райчо” в Пловдив, лек автомобил “БМВ” при движение на заден ход удря 79-годишна пловдивчанка и напуска мястото на произшествието.

Пострадалата е отведена в болнично заведение без опасност за живота, където е настанена за извършване на операция. 42-годишният водач от Пловдив, е установен от служителите на сектор “Пътна полиция” и срещу него е образувано досъдебно произвдство. Алкохолната проба на нарушителя е отрицателна.