Христолов и Гергов се срещат
Христолов и Гергов се срещат / netinfo

Президентът на Ботев Пловдив Димитър Христолов и мажоритарният собственик  на Панаира Георги Гергов ще имат среща тази сутрин по инициатива на футболния шеф. Тя идва седмица след като в спортните среди се заговори, че преговорите между двамата за покупката на клуба ще бъдат възобновени. Гергов заяви, че не знае какъв ще е предмета на разговора и се е отзовал на молбата на Христолов за лична среща. По неофициална информация на Дарик, на нея ще присъства и областният управител Тодор Петков.

Освен от войната с феновете, Христолов е притиснат да продава акциите  и заради очертаващите се тежки проблеми при предстоящото лицензиране на клуба през май. Критерият финансова стабилност е основен за получаването на лиценз за „А” група, а „Ботев”има огромни задължения, включително близо 1 млн. лева  към бюджета. 90% от акциите му пък са запорирани като обезпечение на бъдещ иск на нереализирания купувач Ирена Кръстева, която претендира близо 800 хил лева.

Преди година и половина  Христолов и Гергов преговаряха за продажбата на Ботев. Панаирът подписа договор за половин милион лева спонсорство на клуба, но спря да плаща след първия транш, тъй като президентът не изпълни условието парите да отиват само за закупуване на играчи, а самият той да погаси дълговете.