Христо Грудев: Оставям Асеновград в стабилно финансово състояние
Христо Грудев: Оставям Асеновград в стабилно финансово състояние / снимка: Кирил Кирилов

Дал съм съгласието си опитът ми като кмет през последните четири години да бъде използван за друг административен пост. Това заяви бившият кмет на Асеновград Христо Грудев по повод факта, че името му е едно от спряганите за длъжността областен управител на Пловдив. Не съм разговарял нито с Бойко Борисов, нито с Цветан Цветанов, каза Грудев. Очаква се политическото решение кой ще бъде новият пловдивски губернатор да бъде взето тази вечер.  

Оставям Община Асеновград в стабилно финансово състояние, обяви Христо Грудев. Вчера той предаде с екипа си „ключовете" от кабинетите на новите лица в кметството. По негови данни приходната част е изпълнена на 85%, което е общо 13 млн. 581 хил. лв. при общ план, заложени в бюджета за годината, в размер на 15 млн. 848 хил. лв. Вследствие на икономии и добро управление изпълнението на разходната част е 8 млн. 728 хил. лв, което е малко над 57%. В разплащателната сметка на общината на 3 ноември има 2 млн. 271 хил. лв. В срочни депозити, които средно годишно носят близо 100 хил. лв. приход - има 2 млн. 817 хил. лв. Срещу тези цифри рефлектират под 1 млн. лв. задължения и ангажименти от текущ характер като сметосъбиране, електроенергия, вода, канцеларски материали и някои обекти от инвестиционната програма, сред които ремонта на ул. Тракия, изграждането на Пешеходния мост и други дребни обекти.

Д-р Грудев заяви, че се гордее с евро-проектите, които са реализирани и тези, които са стартирали през неговия мандат и обяви, че има договорени проекти общо за 23 млн. лв. и други, сред които мащабния проект за воден цикъл - пред приемане.