Хотелски шеф плаща 1512 лева за „овца”
Хотелски шеф плаща 1512 лева за „овца” / ThinkStock/Getty Images

Управител на хотел във Велинград плати компенсация от 1000 лева и още 512 лева разноски за адвокат на инкасаторка от водоснабдителното предприятие ВКТВ, защото я нарекъл „овца”. Михаил Александров прие предложеното му от Районния съд в курорта споразумение и заяви, че съжалява за обидната квалификация. Обясни, че бил предизвикан.

Инкасаторката отишла в хотела, ръководен от Александров, за да чете показанията на водомерите. В същия момент обаче той и колегите му били ангажирани, тъй като имало много клиенти. Управителят разказа, че в такива ситуации и той се включвал в работата в кухнята. Служителката не проявила разбиране и настоявала да й отключат да види измервателните уреди, а когато й отказали, изпаднала в истерия, разказа мъжът. Това го предизвикало да избухне и да я нарече „овца”.

Още в съдебната зала се разбра, че обезщетението и адвокатските хонорари са платени на потърпевшата, която обяви, че няма други претенции. Пред съдия Наташа Даскалова двамата спорещи обещаха занапред да поддържат коректни отношения.