Хирург от ВМА извая дървени скулптури с моторен трион (СНИМКИ)
Хирург от ВМА извая дървени скулптури с моторен трион (СНИМКИ) / снимки: личен архив

Хирург, работещ във ВМА-София, извая прекрасни дървени скулптури в смолянското село Смилян. През изминалия дълъг уикенд медикът, който е родом от родопското село, изработи с моторния си трион скулптура на катерица в парка пред сградата на местното кметство.

Хирург от ВМА извая дървени скулптури с моторен трион (СНИМКИ)
netinfo
На Светозар Марангозов му предстои да скулптурира и композиция от подобни фигури пред сградата на Посетителския информационен център в Смилян. Това е поредното начинание на младия мъж от Смилян. Преди време той измайстори три диви прасенца от дърво отново само с резачка.

Хирург от ВМА извая дървени скулптури с моторен трион (СНИМКИ)
netinfo
За фигурите лекарят от „Съдовата хирургия” на Военномедицинска академия в столицата използва стеблото на голям бор. Зад гърба си 30-годишният мъж има вече изработени от трупи гигантска фасулена капица, крави, мечки, птици и други оригинални фигури.

Той се запалил по този начин на изработване на фигурите преди години, когато видял не толкова популярен начин за направата на дървени статуи само с резачка в интернет и решил да опита. Три крави, сътворени от него, вече са емблема на популярни мандри в страната, а мечки и птици красят дворове на къщи в София и други наши градове.