ГЗ: Не е преминала опасността за тока на “Тракия”
ГЗ: Не е преминала опасността за тока на “Тракия” / netinfo

Не е преминала опасността 80-хилядния пловдивски квартал Тракия да остане без ток заради заливане на подстанцията на Енергото, която се намира в близост до Пожарната. Това заяви преди минути дежурният от Гражданска защита, въпреки твърденията на директора на “Напоителни системи” Петя Раева, че ситуацията е овладяна. Според секретаря на районното кметство Димитър Шуманов една от причините за кризата е санитарната сеч, извършвана в канала, при която по-дребните клони са хвърляни в коритото.

Припомням, че около 500 декара пустееща земя в района на Подстанцията са заляти и нивото не пада, въпреки че там от 10 часа работи една фадрома. Водата изтича от Марковския колектор, който е собственост на “Напоителни системи”.

Преди час на мястото бе докарана още техника и дигата бе отворена на две места, за да се оттича водата към пустеещите ниви на югоизток от канала. Отворени са всички шахти в района и се очаква до половин час нивото да падне и водата да започне да се отдръпва от съоражението, което захранва целия квартал и промишлената зона.