Гърневски: Оставката на Костов е закъснял жест
Гърневски: Оставката на Костов е закъснял жест / снимка : dariknews.bg/ архив
Гърневски : Оставката на Костов е закъснял жест
63947
Гърневски : Оставката на Костов е закъснял жест
  • Гърневски : Оставката на Костов е закъснял жест

„Оставката на Иван Костов и ръководството на ДСБ е много закъснял жест”. Това заяви за Дарик радио бившият кмет на Пловдив и дългогодишен лидер на ДСБ в Пловдив Спас Гърневски.

„Факт е, че и ДСБ, и СДС не са в парламента и ничия оставка не може да промени нещата”, коментира още Гърневски, който в края на февруари оттегли номинацията си за водач на листата на Демократи за силна България  в 17-ти МИР и прекрати членството си в партията на Иван Костов.

Гърневски бе категоричен, че десницата трябва да се предупреди под друго име в нов политически субект. „Без истинска десница, България ще бъде – цитирам – едно куцо ляво пиле”, каза още Спас Гърневски.

"Лошо впечатление ми направи изключително ниската избирателна активност, след негативната кампания, преминала под знака на черния пиар", коментира местният лидер на ДСБ Пепа Деведжиева.

"Надявах се това да мотивира хората да гласуват в по-висок процент", добави още тя. Деведжиева подкрепи твърдението на Емил Кабаиванов, че ниският резултат както на ДСБ, така и на СДС, се дължи на отлив на избиратели в посока ГЕРБ.

"Сега не е моментът да се коментира кой е по-виновен за разделението в дясно, а трябва да си протегнем ръце и да гледаме напред", допълни тя. Деведжиева каза още, че е отскоро лидер на ДСБ Пловдив и няма намерение да подава оставка.