Гърневски: Обещавам цялостна ревизия на предишното управление
Гърневски: Обещавам цялостна ревизия на предишното управление / netinfo

Цялостна ревизия на предишния мандат за управление на Пловдив обеща председателят на Демократи за силна България Пловдив Спас Гърневски. Той заяви, че има около 15 сделки само в този мандат, които тотално разграбват и ощетяват Община Пловдив. Те отново ще бъдат поставени на дневен ред,  ако страната има ново управление, в което участва Синята Коалиция.

Според Гърневски миналият мандат е бил най-разграбващият в историята на Пловдив. Той допълни, че имоти за стотици милиони евро, които са могли да развият града, са били разграбени и независимо, че това е станало по законосъобразен ред, няма целесъобразна форма.

По отношение на избора на мажоритарен кандидат, подкрепен съвместно от ГЕРБ и Синята коалиция, председателят на СДС Пловдив Николай Караиванов сподели, че в момента се водят разговори, чийто резултат се определя от политиците на национално ниво. „Ние от Синята коалиция не споделяме идеята кметът Славчо Атанасов да се кандидатира в листата за парламентарните избори, защото в момента градът е в тежка управленска и икономическа криза и неговото място е в кабинета, където да разрешава проблемите на пловдивчани”, заключи Караиванов.