Графици по ден и час за заявленията за земеделските европари
Графици по ден и час за заявленията за земеделските европари / netinfo

Подаването на заявленията за получаване на помощи от Европейския съюз и за национални доплащания ще става от днес по график във всички 14 общински земеделски служби. Това съобщи в предаването Дарик кафе директорът на Областната служба „Земеделие и гори” Стефанка Цонева. Списъците за реда, по който земеделските стопани трябва да се явят за попълване на заявленията в общинските земеделски служби, ще бъдат разлепени от днес по всички кметства в областта. 

 

Цонева призова собствениците на земя да спазват стриктно графиците по ден и час, защото за по-малко от 50 дни трябва да бъдат обслужени минимум 7 100 души, които вече са опознали парцелите си на ортофото карта. Очаква се заявления за европарите да подадат още близо 4000 стопани, които могат да влязат в идентификационната система паралелно с подаването на молбата за плащане, подчерта Цонева.

Според нея формулярите за европарите са достатъчно опрастени и всеки земеделец може да ги попълни сам. За получаването на субсидиите, което ще става след 15 ноември, трябва да бъде посочена банкова сметка.