Граф Ламбсдорф : Необразованите ромски деца са проблем за немските общини
Граф Ламбсдорф : Необразованите ромски деца са проблем за немските общини / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив
Граф Ламбсдорф : Необразованите ромски деца са проблем за немските общини
70890
Граф Ламбсдорф : Необразованите ромски деца са проблем за немските общини
  • Граф Ламбсдорф : Необразованите ромски деца са проблем за немските общини

Липсата на образование сред ромските деца, които живеят в Германия създава проблеми на местните общини. Това заяви по време на посещението си в пловдивския квартал "Столипиново" евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф.  По думите му над 90% от българите в Германия работят и си плащат данъците, но има градове с концентрация на бедно ромскo население, където нещата са различни.

 

„Много от ромските деца не могат да пишат и четат, нито на български, нито на немски, част от тях са с влошено здраве и това затруднява социалните служби да им осигурят подходяща предучилищна и училищна подготовка“, каза още евродепутатът.

Александър Граф Ламбсдорф, който е и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП) за предстоящите европейски избори, пристигна днес на посещение в България. Той е придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник- председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. Двамата идват в България по покана на Фондация за свободата „Фридрих Науман“.