“Градски транспорт” раздава база на частници
“Градски транспорт” раздава база на частници / netinfo

Общински превозвач “Градски транспорт” се опитва да раздава базата си, въпреки че е пред финализиране на приватизационна сделка.

В бившата Автоколона 3 в Столипиново като наемател ще влезе фирмата “Автотранс Чолакови”, която догодина ще се конкурира с “Градски транспорт” за пловдивските линии. Според заместник-кмета Атанас Славов, който ще внесе предложението за отдаване под наем на сесията след 13 юли, това става след оферта да частната транспортна фирма и решение на директорския борд на общинската. Председателят на борда на “Градски транспорт” Костадин Даскалов отрече Съветът на директорите да е гласувал искане Общинския съвет да разреши разпоредителната сделка, която положително няма да зарадва избрания купувач “Хеброс бус”.

Кандидат-наемателят Димитър Чолаков заяви пред Дарик, че инициативата не е негова, а е получил покана от изпълнителния директор Стоян Каменов. Мотивът бил, че “Градски транспорт” преди 2 седмици си е изтеглил техниката и има опасност базата да се разграби

Чолаков отрече подозренията, че ще купи базата като посочи, че строи своя собствена на Кукленско шосе.

Пълен разнобой, от който се разбира единствено, че по неведоми причини общината като продавач на “Градски транспорт” действа в ущърб на избрания купувач.