Готвят стачка във фирмата за поддръжка на светофарите
Готвят стачка във фирмата за поддръжка на светофарите / netinfo
Ефективни стачни действия готвят служителите на фирма „Сигма”, която се грижи за поддръжката на светофарите в града. Ще откажем да поддържаме светофарните уредби, което при евентуална авария може да изправи града пред хаос, каза председателят на структурата на КТ”Подкрепа” Атанас Аргиров. Той не уточни кога ще започне протестът , но бе категоричен, че няма да правят компромиси и в началото му ще отправят офиациално извинение към гражданите на Пловдив за евентуалния хаос по кръстовищата, който може да възникне при повреда на сигналните уредби.

Многократно поставяме своите искания пред общинската администрация и кмета и всеки път ни се обещава, а нищо не се изпълнява, каза Аргиров. По думите му, управителят на фирма „Сигма” Васил Колиманов отказва сведения за колективния трудов договор и не им осигурява необходимите инструменти и работни облекла на екипите.

Инструменти и работни облекла отдавна са осигурени, отвърна Колиманов. Според него основната причина за негодуванието на служителите са ниските заплати – около 520 лева. При годишен бюджет от 130000 лева няма как те да бъдат увеличени, каза управителят на общинското предприятие.