Готови сме на замяна, твърдят от Наркооп. Долев - сделка ще има, ако спрат ЧСИ
Готови сме на замяна, твърдят от Наркооп. Долев - сделка ще има, ако спрат ЧСИ / dariknews.bg/ архив
Готови сме на замяна, твърдят от "Наркооп". Долев - сделка ще има, ако спрат ЧСИ
34661
Готови сме на замяна, твърдят от "Наркооп". Долев - сделка ще има, ако спрат ЧСИ
  • Готови сме на замяна, твърдят от "Наркооп". Долев - сделка ще има, ако спрат ЧСИ

Искам да преговарям с Община Пловдив за замяна на имота, върху който е построено читалището в кв. „Прослав", заяви Георги Сариев - един от управителите на „Наркооп", който лично потърси Дарик, за да обяви готовността си за преговори с общината. Има друг имот, който е в региона и замяната ни устройва, уточни той.

Сариев отрече да се е заричал, че ако се наложи, читалището ще бъде сринато, каквато информация разпратиха вчера от пресцентъра на район „Западен", цитирайки председателя на читалището Иванка Шурелова и секретаря Цветана Гледачева.

/Чуйте и от прикачения звуков файл/

Зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев заяви за Дарик, че също е готов на преговори с „Наркооп", но само ако в понеделник дружеството се откаже да изпраща частен съдебен изпълнител (ЧСИ). В противен случай да забравят за сделката, категоричен бе той. Георги Сариев обясни, че ЧСИ така или иначе ще посети читалището, но само колкото да се спази съдебната процедура. Нищо няма да се пипа, зарече се той и добави, че присъствието на съдията ще е единствено „про форма". 

Ако все пак се стигне до споразумение между общината и „Наркооп", сделката ще се гласува на заседание на Общинския съвет.

В общинската собственост в Прослав влизат читалището, трафопост, зелена зона - всички с обща площ от 5 450 кв.м. в кв. „Прослав". Културното средище е действащо, с богат библиотечен фонд, с постоянно заета за репетиции и представления сцена, както и с наематели, от които читалището се издържа.