Готови са графиците за предстоящите улични ремонти
Готови са графиците за предстоящите улични ремонти / netinfo
Готови са графиците за предстоящите улични ремонти и ново строителство в районите “Централен” и “Западен”

По програмата за управление на уличната инфраструктура за район “Централен” тази година са предвидени 5 милиона лева.

Реконструкция, разширение и ново строителство ще бъде направено на бул. “Васил Априлов”, бул. “Марица-юг”, а за бул. “Руски” се прави предварителното проучване.

За трите булеварда са предвидени 1 милион 359 хиляди лева.

Първо ще започне строителството на бул. “Марица – юг” (от 20-ти април) и ще продължи до края на септември, а работата по бул. “Васил Априлов” ще започне от 20-ти юни и ще продължи до края на годината.

Пълна реконструкция на пътното платно ще бъде направена на 7 улици на обща стойност 1, 7 милиона лева.

Преасфалтирани ще бъдат 41 улици и булеварди обща стойност 1 702 665 лв., като асфалт ще бъде положен на общо 48 324 кв.м.

Работата по улиците “Тракия”,ул. “Загоре” и ул. “Тракийски юнак” вече е завършила, на стойност 183 000 лв.

През първата десетдневка на април ще се работи по ул. “Златия” и “Дръзки”, през втората десетдневка – ул. “Ген. Столетов” и ул. “Прогрес”, през третата десетдневка – ул. “Лука Касъров” и ул. “Г. Измирлиев”.

През първата десетдневка на май ще се работи по улиците “Едисон” и “Хр. Чернопеев”, през втората десетдневка – по улиците “Н. Алваджиев” и ул. “Лебед”, през третата десетдневка – по улиците “Дружба”, “И. Радославов” и “Севастопол”.

През първата десетдневка на юни ще бъде преасфалтирана ул. “Дан. Юруков”, през втората десетдневка – улиците “Върховръх” и “Люлебургас”, а през третата десетдневка – ул. “Нешо Бончев” и ул. “Зах. Княжески”.

През първата десетдневка на юли ще бъдат преасфалтирани улиците “Чаталджа”, бул. “Марица-юг” (от “В. Соколов” до “Чардафон”) и ул. “Мостова”; през втората десетдневка – улиците “Бр. Миладинови” и “Ал. Константинов”, а през третата десетдневка – ул. “Свети Наум”.

През първата десетдневка на август ще бъдат асфалтирани улиците “Васил Соколов”, “Атанас Каменаров” и “Тодор Икономов”; през втората десетдневка – улиците “Митр. Натанаил”, “Любляна” и “Георги Комитата”, а през третата десетдневка на месеца – улиците “Виктор Юго” и “Май”.

През първата десетдневка на септември ще бъде асфалтирана улица “Кръстю Пастухов”, през втората десетдневка – улиците “Лъджене” и “Р. Попович”, а в края на септември – останалите три улици – “Княз Черкезки”, “Н. Войводов” и “Асен Златаров”.

За текущ ремонт на асфалтови настилки (кръпки, запълване на пукнатини и фуги) са предвидени 214 004 лв., като ще бъдат изкърпени 5 774 кв.м. Ще се работи по 10 улици, като кърпежите по улиците “Радецки”, “Хан Кардам”, “Бузлуджа”, “Сатурн”, “Кракра” и “Одрин” (още 6 улици) вече са направени. В края на март ще се работи по ул. “Ф. Македонски”. От началото до средата на април ще се полагат кръпки по ул. “В. Търново” (от ул. “Одрин” до ул. “А. Велешки”), по ул. “Екзарх Йосиф” и ул. “Д-р Г. М. Димитров”, а в края на април ще се работи по ул. “Костаки Пеев”.

В началото на месец май ще се работи по ул. “Гр. Игнатиев”, в средата на месеца – по ул. “Антон Тайнер”, а от средата до края на май – по ул. “Хан Аспарух”.

През първата половина на юни ще бъде изкърпена улица “Сан Стефано”, а през втората половина на месеца – ул. “Света Петка”.

За предварителна подготовка за ремонт на улиците от началото на годината са вложени 35 175 лв., като извършената работа е по улиците “Одрин” (от ул. “Ц. Дюстабанов” до ул. “Г. М. Димитров”), ул. “Екзарх Йосиф” (от ул. “Иван Вазов” до бул. “Хр. Ботев”) и ул. “Д-р Г. М. Димитров” (от ул. “А. Велешки” до ул. “Одрин”).

По програмата за управление на уличната инфраструктура в район “Западен” за тази година са предвидени 1 096 297 лв.

От тях за основна реконструкция на пътното платно на 5 улици са заделени 466 311 лв. С тях през септември ще бъде напълно ремонтирана улица “Клокотница”. Улица “Вихен” ще бъде реконструирана в края на септември и началото на октомври. По улица “Морава” ще се работи от средата до края на октомври. Улица “Ресен” ще бъде обновена от 1-ви до 20-ти ноември. Най-дълго ще се работи по ул. “Западна”. Строителните работи там ще започнат в началото на октомври и ще продължат до края на годината.

Тази година ще бъдат преасфалтирани 24 улици в района на стойност от общата сума – 548 666 лв.

По тези улици работата ще се извършва от юни до септември.

През юни ще бъдат преасфалтирани улиците “Дивна”, “Орфей”, “Белмекен” и “Иван Ст. Гешев”. През юли последователно ще бъдат преасфалтирани улиците “Равнища”, “Й. Гавазов”, “Русе”, “Елена”, “Просвета”1, “Прослава” и “Клокотница”.

През август последователно ще бъдат преасфалтирани улиците “Бряст”1, “Бряст”2, “Ранни лист”, “Ружа”1, “Юндола”2, “Росен”, “София”, “Огоста”, “Радост” и “Дим. Страшимиров”.

В края на август и началото на септември ще се работи по улиците “Елин Пелин”, “Сеновец” и “Авлига”.

От общата сума за текущ ремонт на асфалтовите настилки (кръпки) са заделени 45 828 лв., като ще се работи по 6 улици.

Работата ще се извършва от началото на юни до средата на юли последователно по улиците: “Елин Пелин”, “Солунска”, бул. “Пещерско шосе”, “Перущица”, “Битоля” и “Юндола”.

Ремонтът и новото строителство и в двата района ще се извършва от фирмата, спечелила конкурса, Консорциум “Инжстрой – Драгиев и ко”.