Пожарът между язовир "40-те извора" и село Козаново, община Асеновград, е локализиран. Това съобщи инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ (РДПБЗН).

В момента пожарникари и военнослужещи доизгасят огъня.

Пламъците са изгорили сухи треви, стърнища и част от гората източно от язовира. В огъня са попаднали и няколко пчелни кошера. Спасени са вилите, които са били в близост. След пълното овладяване на пожара на място ще останат дежурни екипи, допълни Бришимов.

Част от 11-те екипа, участвали в потушаването на пожара, ще бъдат пренасочени в гасенето на пожара в община Карлова, където заради огъня е спряно движението по път III-641 (Баня - Васил Левски - Ведраре).

Затварят пътя Баня-Ведраре заради пожар

"Ограничен е достъпът на пожара към бившите военни погреби, които са празни. Въпреки всичко няма да допуснем огън да обхване района на погребите", заяви служител на Пожарната в Асеновград.

Огромен пожар край Струмяни: BG-Alert изпрати съобщение до жителите на село Кърпелево да се евакуират (СНИМКИ/ВИДЕО)

Площта на пожара не може да се изчисли, защото още не е заобграден от огнеборците заради непристъпния терен. Сигналът за огъня е подаден в 11:55 часа. На място са кметът на Асеновград Христо Грудев, зам.-кметът Стоян Димитров и инж. Димитър Желязков, който отговаря за сигурността в общината, съобщиха от общинската администрация.

Няма опасност за населените места, но в близост има няколко вили, като огнеборците се опитват огънят да не достигне до тях. В помощ срещу огнената стихия се включиха още военнослужещи от Военно формирование 24490 в града, както и служители на Държавно "Горско стопанство". 




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР