ГОЛЕМИТЕ МОМИЧЕТА НЕ ПЛАЧАТ играят в Дома на културата
ГОЛЕМИТЕ МОМИЧЕТА НЕ ПЛАЧАТ играят в Дома на културата / netinfo

Пазарджишкия драматичен театър „Константин Величков“ гостува тази вечер на пловдивска сцена с постановката „Големите момичета не плачат“ по Нийл Саймън. Сюжетът се върти около 6 жени, макар и на различна възраст, свързани с едно приятелство, което е подложено на изненадващо изпитание. Хумор, леко нацупване на дамите, и двама мъже, на другия край на света, са осъдени да оцелеят с цената на много смях и малко тъга.

Какви са темите навсякъде по света, които се обсъждат в една чисто женска компания? Различни, но една присъства задължително - Мъжете. Обикновено собствените, но все пак и чуждите. Във взаимоотношенията сред една такава, постоянно събираща се компания от млади американки настъпва драстично-комичен обрат. Изненадващ развод на едната от дамите, злополучна идея на друга да подслони временно изгонената откъщи приятелка. Неизбежна намеса на представители на другия пол, в случая двама симпатични млади испанци и…изненадващ край.

Постановката е на Михаил Петров, а сценографията – на Елена Иванова. В ролите се превъплъщават Йоанна Микова, Мира Янева, Диана Досева, Илиана Лазарова, Нели Сиракова, Иля Пепеланов и Калин Попов. Със специалното участие на Ани Михайлова.

Началото на представлението е в 19ч. в голямата зала на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.