Гогова и Юрдекова подкрепиха ОФД-Пловдив
Гогова и Юрдекова подкрепиха ОФД-Пловдив / dariknews.bg

Община Пловдив иска преговори с Министерството на културата, за да се съхрани Пловдивската опера такава, каквато е била в своето величие и каквато трябва да бъде и занапред. Това заяви за Дарик зам.-кметът по културата Петя Гогова. Тя допълни, че ОФД наистина има битови проблеми, но напролет общината ще му предостави реконструирания Дом на културата, който предлага най-добрите условия в цялата страна.

За първото шестмесечие изявите на филхармонията са с 44 повече, отколкото за същия период на миналата година. Представленията за 2010 г. са общо 68, като 10 от тях са изнесени по време на турнета в чужбина, обобщи Гогова.

Общественият посредник Юлия Юрдекова също заяви подкрепата си за запазването на ОФД-Пловдив. По думите й безспорната необходимост от промени не може да се съизмерва с величината на образователните институции в града - Академията за музикално и танцово изкуство, Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков", както и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.