Глобяват петролен бос заради частно парти на Античния?
Глобяват петролен бос заради частно парти на Античния? / снимка: DarikNews.bg, архив
Гешева за частното парти на Античния
81165
Гешева за частното парти на Античния
  • Гешева за частното парти на Античния

Институт „Старинен Пловдив“ проверява случая със шумното частно парти на Античния театър и ще бъдат наложени съответните санкции, ако има нарушения. Това съобщи за Дарик директорът Амелия Гешева.  Тя уточни, че е издадено разрешение за ползване на юридическо лице, което е за честване на юбилей и фирмена презентация.

Разрешението за силната музика е до 23 часа, но много пловдивчани се оплакаха, че шумът от сцената продължил до 2 часа след полунощ.

„Искрени извинения към всички, че е допуснато такова нещо“, каза Гешева. Все още обаче не е уточнено по какъв начин и дали ще бъдат санкционирана фирмата, ползвала Античния театър в събота вечерта. Тогава петролният бос Георги Самуилов празнувал рожден  ден.

Повечето летни събития на Античния театър започват от 21 часа и нерядко продължават дори и след 23 часа. От "Старинен Пловдив" уточниха, че сцената е трябвало да бъде освободена от техника и съоръжения до 3 часа след полунощ.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че във въпросната вечер не е извършено замерване на шума.  От полицията на този етап не коментират случая.