/ Дарик
Млада жена отнесе 1 500 лева глоба, защото обиждала полицаи, изпълняващи служебните си задължения и ги снимала без съгласието им, докато претърсвали къщата на майка й. Освен това гражданката е осъдена от Районния съд в Пазарджик да плати на един от тях - инспектор Красимир Кръстев и 2 000 лева обезщетение, както и да поеме разноските по делото. Тя обжалва решението, което ще бъде гледано днес от 11:00 часа от Окръжния съд.

По бързата процедура: 300 лева глоба за обида на полицаи

Пререканията станали през април миналата година в село Памидово. Група униформени провеждали специализирана акция по линия на борбата с контрабандата. Докато проверявали къща, отпред спряла кола, а от нея излезли две жени на по около 30 години.

Едната влязла в двора и започнала да снима петимата полицаи, като заплашила, че ще качи кадрите във Фейсбук, за да видели всички как за нищо не стават. Междувременно сипела обидни епитети: „Смешници, палячовци, бездарници, смотаняци“, дърпала протокола, който съставял един от служителите.

Търновец, обидил полицейски служител, се извини публично

Негов колега я предупредил да престане, защото иначе ще бъде задържана за възпрепятстване на проверката, но след като продължила да се държи арогантно, се стигнало до арест. Засега един от униформените печели дело срещу разгневената жена, но става ясно, че и други засегнали се от поведението й са внесли граждански искове за обезщетения