Главна прокуратура подхваща случая „Шивачев”
Главна прокуратура подхваща случая „Шивачев” / netinfo

Главна прокуратура е сезирана за случая със заместник председателя на Пловдивския общински съвет Стефан Шивачев, който подмени вота на 11 съветници при поименно гласуване на последната общинска сесия, научи Дарик радио. Жалбата до Борис Велчев е изпратена лично от съветника от КеП Димитър Костов. Той определя случилото се, като най-големия позор на Пловдивския общински съвет за всички времена, защото е допусната манипулация с гласовете на народни избраници.

Поне две са нарушенията на Шивачев , според Костов. Първо, не е случайно, че подмяната на вота става при гласуване на предложение, внесено от заместник кмета Петко Атанасов, който е областен координатор на ВМРО, а Стефан Шивачев е негов съпартиец. Второ, скандалът избухна заради предложение за отдаване под наем на помещение за офис на Фондация „Рома”, а според Костов, в тази фондация участа и заместник кметицата на район „Тракия” Петя Дойчинова, а нейният работодател Славчо Атанасов също е член на ВМРО.

Костов настоява Главна прокуратура да провери случая и ако се намерят достатъчно доказателства за умисъл, Стефан Шивачев да бъде подведен под наказателна отговорност.

В прокуратурата в Пловдив няма подаден сигнал за подмяна на вота на 11 съветници при гласуването за отдаване под наем на помещение на Фондация „Рома”, установи репортерска проверка.