Гиньо Матев: Без такси за детските градини!
Гиньо Матев: Без такси за детските градини! / netinfo
Таксите за детските градини да отпаднат ще предложи кметът на „Тракия” Гиньо Матев. Той ще внесе предложението при Славчо Атанасов още днес. Сега месечната издръжка на дете е 300 лева, 25 от които се поемат от родителите, коментира Матев в студиото на Дарик кафе. Той е на мнение, че общината без проблем може да поеме и таксата, която плащат родителите.

Ремонтите на детските градини на територията на район „Тракия” няма да започнат преди атмосферните условия да са подходящи, дори специализираният общински фонд да отпусне исканите от кмета на района 1 млн. и 130 хил. лева преди зимата. Едва когато Съветът за управление на специализирания общински фонд (СУСОФ) излезе с решение за това какви средства да бъдат отпуснати за ремонти на отделните райони, ще се проведе и конкурсът за фирма-изпълнителима, уточни Матев. Според него всички процедури ще отнемат поне 2-3 месеца, така че няма да се наложи ремонтите да се правят през зимния сезон.

По повод искането на БСП от следващата година и детските градини да преминат на делегирани бюджети, подобно на училищата, Гиньо Матев коментира, че детските заведения няма да могат да се справят с ремонтите сами, дори да се премине на такива бюджети. Според него, на този етап, строителните и благоустройствените дейности в детските заведения могат да се извършват само с помощта на специалисти от районната администрация.

/Подробности чуйте от прикачения звуков файл/