Героят на Локо Пд аут за Черноморец
Героят на Локо Пд аут за Черноморец / sportni.bg

Героят за Локомотив Пд от първия пролетен кръг Дани Кики ще пропусне гостуването на своя отбор в Бургас. Причината е мускулен спазъм, който халфът е получил след пълните 90 минути, които изигра за дублиращия състав на “смърфовете”. Травмата не е сериозна, но от треньорския щаб на “черно-белите” предпочитат да не рискуват здравето на младока, който почти година се лекуваше от тежка контузия в коляното.

 

Освен Кики, до морето няма да пътува и наказаният Мартин Сечков. За сметка на това в групата на Локо се завръщат Евертон Джилио – Том и Иван Караманов. Сред 18-те ще попадне и Павле Делибашич, който не тренира пълноценно през седмицата.

 

Наставникът на пловдивчани Аян Садъков изрази оптимизъм преди мача с “акулите”:

“Отиваме в Бургас да играем добър и резултатен футбол. След победата в миналия кръг настроението в отбора е приповдигнато, но знаем, че ни чакат много тежки мачове. Черноморец е добър, но преодолим отбор и според мен имаме сили да вземем нещо от този мач”, коментира Садъков.

 

Голямата въпросителна пред него е кой да замени Мартин Сечков в центъра на отбраната. Най - вероятно Садъков да заложи на Людмил Николов, който игра в последния половин час срещу Сливен. В противен случай партньор на Фелисиен Сингбо ще бъде Петър Кюмюрджиев, а като ляв бек ще играе Ангел Йошев.

 

За да свикнат с условията, които ги очакват на терена в Бургас, "смърфовете" ще бъдат на режим в Поморие, където утре ще тренират на игрището с икуствена настилка. Заниманието е в часа на двубоя с Черноморец - 19.30.