Гергов в отворено писмо: Отказвам се!
Гергов в отворено писмо: Отказвам се! / netinfo

Бизнесменът Георги Гергов няма да се кандидатира за кмет на Пловдив, обяви самият той в отворено писмо до пловдивчани. Той изтъква два основни мотива за решението си да се откаже – избора му за председател на Националната конфедерация на туристическата индустрия и развихрилата се компроматна битка още преди официалния старт на предизборната кампания.

Това не е моят терен за себедоказване, пише изпълнителният директор на панаира и пояснява, че още преди да са се регистрирали, основните претенденти са влезли в непочтени битки. “Тази политическа конфронтация не е полезна нито за кандидатите, нито за Пловдив”, подчертава Гергов.

Като “правилно” окачестви решението на бизнесмена Славчо Атанасов, който води в социологическите проучвания. “Г-н Гергов е голям бизнесмен, но смятам, че бизнесмените трябва да си гледат бизнеса”, заяви пред Дарик Атанасов.

Надявам се, че г-н Гергов и всички останали предприемачи ще помагат с бъдещата си дейност за развитието на града, коментира кандидатът на левицата Захари Георгиев.

И Георгиев, и Атанасов отбягнаха въпроса дали решението на Гергов да се откаже от кметското състезание е било очаквано за тях.